Αφού επενδύσετε στη ρακέτα σας, μαθαίνετε πόσο εύθραυστη είναι. Λόγω των υλικών κατασκευής επηρεάζεται απο εξωτερικούς παράγοντες όπως την θερμοκρασία και την υγρασία. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τη σωστή τσάντα padel ή θήκη padel. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια καλή τσάντα padel πρέπει να είναι το τρίτο σημαντικό προϊόν padel που αγοράζετε – μετά τη ρακέτα και τα παπούτσια σας.

Μια θήκη ρακέτας μπορεί να μεταφέρει τη ρακέτα σας και μερικά GRIPS. Οι θήκες ρακέτας δίνουν προτεραιότητα στη φορητότητα έναντι της χωρητικότητας. Η θήκη ρακέτας δεν σας επιτρέπει να φέρετε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τη διαδρομή από και προς το γήπεδο. Προτιμάτε να τη χρησιμοποιείτε σε ηλιόλουστες μέρες όπου δεν υπάρχει κίνδυνος να λασπώσουν τα παπούτσια σας. Σημειώστε ότι πολλές θήκες είναι τόσο λεπτές που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε μια μεγαλύτερη τσάντα padel για να προστατεύσουν τις ρακέτες από γρατσουνιές. 

Ένα σακίδιο πλάτης PADEL έχει γενικά χωρητικότητα μεταξύ 20-30 λίτρων και μεταφέρει περίπου μερικά από τα ακόλουθα: μπάλες, παπούτσια, νερό, σαγιονάρες, πετσέτες και σαμπουάν και μια τσάντα άπλυτων για να βάζετε τα ρούχα σας μετά τον αγώνα. Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν πολύ περισσότερο τα σακίδια. Θεωρούνται μεσαίου μεγέθους τσάντες ρακέτας και είναι πιο συμπαγείς και ευκολότερες στη μεταφορά. Επίσης δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σαν σακίδια όλη τη μέρα αφού έχουν θήκες για laptop και χαρτια οπότε λειτουργούν και σαν ένας “σπορτίφ χαρτοφύλακας”. Από την άλλη ίσως για κάποιους έχουν κάποια μειονεκτήματα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες τσάντες προπόνησης. Ενώ ορισμένα από αυτά παρέχουν καλή προστασία, πολλά δεν απομονώνουν σωστά τις ρακέτες από τα άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, τα περισσότερα σακίδια θα συμπιέσουν την μπροστινή όψη της ρακέτας εάν τα γεμίσετε υπερβολικά με τον εξοπλισμό σας, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί. 

Με χωρητικότητα άνω των 30 λίτρων, οι μεγάλες τσάντες padel (PALETERO) μεταφέρουν βασικά όλα όσα θα μπορούσατε να χρειαστείτε για μια μέρα στα γήπεδα. Αυτά είναι καλύτερα από τα σακίδια πλάτης όσον αφορά την προστασία της ρακέτας καθώς δεν συμπιέζουν την μπροστινή όψη της ρακέτας όταν είναι υπερβολικά γεμάτα. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις τσάντες padel διαθέτουν μονωτικές τσέπες για ρακέτες για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη προστασία της ρακέτας σας από τη θερμοκρασία και την υγρασία. Όταν πρέπει να κρατήσετε πολλές ρακέτες ή/και να αλλάξετε ρούχα, θα πρέπει να έχετε μια μεγάλη τσάντα. Αυτές οι τσάντες θα χωρέσουν όλο τον εξοπλισμό σας. Επιπλέον, προσανατολίζουν τις ρακέτες σας κάθετα στο βάρος της πλάτης σας, σε αντίθεση με τα σακίδια padel, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα συμπιέζονται όταν μεταφέρετε πολλά. Σημειώστε ωστόσο ότι πολλά από αυτά τα paleteros (κυρίως τα μεγαλύτερα που θα βρείτε) μπορεί είναι δύσχρηστα λόγω του μεγέθους τους.

Πώς να επιλέξετε μια τσάντα padel : Το είδος της τσάντας padel που σας ταιριάζει εξαρτάται από το πώς θα φτάσετε στο γήπεδο. Μερικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε:

  • Κουβαλάτε πολλές ρακέτες; Αν ναι, τότε θα πρέπει να πάρετε μια μεγάλη τσάντα ρακέτας.
  • Κάνεις μπάνιο στο κλαμπ μετά τον αγώνα; Αν ναι, τότε θα πρέπει να πάρετε μια μεγάλη τσάντα ρακέτας.
  • Πώς πηγαίνετε από και προς το γήπεδο; Εάν κάνετε ποδήλατο ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σκεφτείτε μια θήκη ρακέτας ή σακίδιο.

Μια τσάντα padel πρέπει να κάνει τα εξής:

  1. Να σας βοηθά να μεταφέρετε τον εξοπλισμό σας
  2. Να σας βοηθήσει να τον διατηρήσετε τακτοποιημένο στο σπίτι
  3. Να προστατευει τη ρακέτα από την υγρασία
  4. Να προστατεύει από γρατζουνιές και χτυπήματα
  5. Να προστατεύει τη ρακετα από τις μεταβολές της θερμοκρασίας

Κριτήρια αξιολόγησης

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Υπάρχει γέμιση γύρω από τις ρακέτες; Η τσάντα ασκεί ροπή στις ρακέτες; Τι γίνεται όταν η τσάντα είναι υπερφορτωμένη; Οι τσάντες Padel θα πρέπει να προστατεύουν τον εξοπλισμό σας από δύναμη, τριβή και θερμοκρασία. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει η τσάντα padel σας είναι να προστατεύει την πρόσοψη της ρακέτας σας από συμπίεση. Λάβετε επίσης υπόψη την επιφάνεια της τσάντας που έρχεται σε επαφή με την πλάτη σας και πόσο μαλακή ή υποστηρικτική είναι, εάν υπάρχουν επιπλέον προστατευτικά  μαξιλαράκια κ.λπ. Τα καλά σχεδιασμένα διαμερίσματα, οι τσέπες δηλαδή και οι θήκες θα κρατήσουν τον υπολοιπο εξοπλισμό σας ξεχωριστά και απομονωμένα για αποφυγή φθοράς, έτσι ώστε οι ρακέτες σας να μην γδέρνονται ή τριβονται με τις άλλες ρακέτες ή τα κλειδιά σας.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Πόσο εύκολο είναι να μεταφέρεις πράγματα; Βρίσκονται οι θήκες και οι τσέπες σε χρήσιμα σημεία; Είναι τα φερμουάρ και τα κλεισίματα εύχρηστα; Η δουλειά μιας τσάντας padel είναι να μεταφέρει πράγματα. Αλλά πόσο καλά το κάνει ; Προφανώς, μια τεράστια, δυσκίνητη τσάντα έχει μεγάλη χωρητικότητα, αλλά πρέπει να σκεφτείτε τη χρήση διαφορετικών μεγεθών τσάντας padel σε διαφορετικές καταστάσεις.

ΑΝΤΟΧΗ Οι ιμάντες είναι ενισχυμένοι; Παρατηρηστε διεξοδικα τις περιοχές όπου θα υπάρχει τριβή; Πόσο μεγάλα είναι τα φερμουάρ; Ταιρίαζει στον δικό σας σωματότυπο; Φοριέται και σαν σακίδιο πλάτης;

Κλείνοντας αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν κατα την επιλογή της τσαντας γιατί αυτή είναι που θα συνοδευει καθημερινά τη ρακέτα και θα την προστατεύει. Η ομάδα μας είναι  εδώ για να σας βοηθήσει να βρείτε τη κατάλληλη για εσάς και τις ανάγκες σας! Και μην ξεχνάτε, κάνοντας Subscribe έχετε έκπτωση -10% στην αγορά της νέας σας τσάντας!

Μπορείτε να δείτε όλες τις θήκες ρακέτας ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε όλες τις τσάντες για padel ΕΔΩ

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ