Μετα την έρευνα και αγορά κατάλληλης ρακέτας, ο παίκτης θα πρεπει να επενδύσει σε ένα κατάλληλο ζευγαρι παπούτσια για padel.   Είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτό θα αποτρέψει πιθανούς τραυματισμούς και κόπωση, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση και την απόλαυση του παιχνιδιού . Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σας σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές μας για το τι θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος κατα την έρευνα αγοράς παπουτσιών! Θα εμβαθύνουμε στα χαρακτηριστικά ενός παπουτσιού padel. Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη μάρκα ή μοντέλο, αλλά για το τι πρέπει να ψάξετε όταν ψωνίζετε παπούτσια padel!! Συγκεκριμένα – Ευελιξία, πλάτος και πρόσφυση του παπουτσιού.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα παπούτσια για τρέξιμο για padel; Ή τι γίνεται με τα παπούτσια τένις; είναι κάποιες απο τις πιο συχνές απορίες που έχουν οι παικτες του padel. Το Padel απαιτεί συγκεκριμένα υποδήματα για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και την πρόληψη τραυματισμών λόγω της ιδιατερότητας του εδάφους στο γήπεδο. Ενώ τα παπούτσια τρεξίματος και τα παπούτσια τένις  μπορεί να φαίνονται ως κατάλληλες επιλογές, δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για τις  απαιτήσεις του padel. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι παπουτσιών τένις: σκληρού γηπέδου και παπουτσιών τένις σε χωμάτινο γήπεδο. Τα παπούτσια τένις σκληρού γηπέδου έχουν πιο ομαλή πρόσφυση για να επιτρέπουν την ολίσθηση σε επιφάνειες σκληρού γηπέδου υψηλής πρόσφυσης, ενώ τα παπούτσια τένις σε χωμάτινο γήπεδο έχουν σόλες ψαροκόκαλου για να διατηρούν την πρόσφυση σε λείο χωμάτινο γήπεδο. Οι παίκτες του Padel μπορούν εν μέρει να χρησιμοποιήσουν παπούτσια τένις από χωμάτινο γήπεδο επειδή έχουν το ίδιο κράτημα ψαροκόκαλου με τα παπούτσια padel θυσιάζοντας όμως απο την πρόσφυση στο ιδιαίτερο έδαφος του γηπέδου με την χαλαζιακή άμμο στον τάπητα. Από την άλλη πλευρά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παπούτσια τένις σκληρού γηπέδου επειδή δεν έχουν αρκετό κράτημα για τα γήπεδα με άμμο padel.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε για το τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε παπούτσια padel.

  • Η σημαντικότερη πτυχή των παπουτσιών padel είναι η ευελιξία τους.  Δεδομένης της ανάγκης του αθλήματος για γρήγορες στροφές και πλάγιες κινήσεις, τα παπούτσια σας πρέπει να παρέχουν επαρκή ευελιξία για να υποστηρίζουν τα πόδια και τα πόδια σας. Όταν αξιολογείτε τα παπούτσια padel, δώστε προσοχή στο πόσο καλά λυγίζουν τόσο μέσα από τα πέλματα όσο και από την περιοχή των δακτύλων. Η υποστήριξη που προσφέρει ενα παπούτσι στην περιοχη της φτέρνας, της ποδικής καμάρας καθως και στην περιοχή του μετατάρσιου είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να ελεγχει κάποιος. Δώστε μεγάλη προσοχή στη περιοχή του pivot και στην φτέρνα καθώς πρέπει να υπάρχει μέγιστη προστασια σε αυτα τα σημει PRO Tip: Λυγίστε το παπούτσι με το χέρι σας στην ενδιάμεση σόλα και στη μύτη για να διαπιστώσετε αν έχει επαρκή ευελιξία. Επιτρέποντας στα δάχτυλα των ποδιών και των ποδιών σας να λυγίζουν ελεύθερα, μπορείτε να εμπλέκετε τους μύες της γάμπας κατά τις πλάγιες κινήσεις. Αυτή η ευελιξία είναι απαραίτητη για την ταχύτητα και την ισορροπία στο γήπεδο. Η έλλειψη ευελιξίας μπορεί να περιορίσει τις κινήσεις σας, οδηγώντας σε δυσφορία και δυνητικά αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών. Σημειώστε ότι τα παπούτσια θα γίνουν πιο ευέλικτα με την πάροδο του χρόνου, αλλά καλό θα είναι να επιλέξετε παπούτσια που είναι πιο ευέλικτα και μαλακά από την αρχή.
  • Το πλάτος των παπουτσιών padel,παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση και τη συνολική άνεση. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα παπούτσι που προσφέρει «αρκετό χώρο» για τα πόδια σας χωρίς να είναι πολύ χαλαρό ή πολύ στενό. PRO Tip: Υπάρχουν διαφορετικά πλάτη ανα brand, επομένως δοκιμάστε διαφορετικά σχέδια για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Εάν τα παπούτσια padel σας είναι πολύ στενά, μπορεί να γλιστρήσετε κατά τις πλευρικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η σταθερότητα και ο έλεγχος. Από την άλλη πλευρά, τα παπούτσια που είναι πολύ φαρδιά μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τα πόδια σας να γλιστρούν μέσα στο παπούτσι, οδηγώντας σε φουσκάλες και σπασμένα νύχια. Η τέλεια εφαρμογή θα παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη και θα αποτρέψει την περιττή τριβή, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στο παιχνίδι.

  • Ενα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικότων παπουτσιών padel είναι το κράτημα τους. Οι αμμώδεις επιφάνειες των γηπέδων του padel απαιτούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο πέλματος για να διασφαλιστεί επαρκής πρόσφυση κατά τις δυναμικές κινήσεις του αθλήματος. Αναζητήστε παπούτσια με βαθύ μοτίβο «ψαροκόκαλο» ζιγκ-ζαγκ στο κάτω μέρος των εξωτερικών σόλων τους.  Όταν περνάτε το χέρι σας πάνω από την εξωτερική σόλα, θα πρέπει να αισθάνεστε τραχύ και άκαμπτο. Αυτή η υφή επιτρέπει στο παπούτσι να σκάβει στην επιφάνεια του γηπέδου, παρέχοντας εξαιρετικό κράτημα και αποτρέποντας τα γλιστρήματα. Αντίθετα, τα παπούτσια τένις σκληρού γηπέδου έχουν συνήθως πιο ρηχές αυλακώσεις και πιο λεία σόλα για να επιτρέψουν κάποια ολίσθηση στα πιο «κολλώδη» σκληρά γήπεδα του τένις. Στα γήπεδα με χλοοτάπητα του padel, ωστόσο, αυτή η σόλα θα οδηγήσει σε υπερβολική ολίσθηση. PRO Tip: Για πιο αμμώδεις επιφάνειες επιλέξετε ένα παπούτσι με ένα συμπαγές σχέδιο ψαροκόκαλου. Αυτός ο σχεδιασμός ενισχύει την ικανότητά σας να περιστρέφεστε τόσο στη φτέρνα όσο και στις μπάλες των ποδιών σας, βελτιώνοντας το κράτημα κατά τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης.  Για τη νεότερη επιφάνεια mondo/WPT, μπορείτε να επιλέξετε ένα παπούτσι για όλα τα γήπεδα.

Όσον αφορά τα παπούτσια padel, η προτεραιότητα στην ευελιξία, η εύρεση του σωστού πλάτους και η εξασφάλιση ανώτερης πρόσφυσης είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη απόδοση και την πρόληψη τραυματισμών. Επιλέγοντας υποδήματα που πληρούν αυτά τα κριτήρια, μπορείτε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας και να απολαύσετε το padel χωρίς να γλιστράτε γύρω από το γήπεδο και να κινδυνεύετε να τραυματιστείτε στο πόδι.

Μπορείτε να δείτε όλα τα παπούτσια της συλλογής μας ΕΔΩ  .

 

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ