Παίζεται πάντα με τέσσερις παίχτες, δύο από κάθε μεριά, σαν το διπλό του τένις. Οι κανόνες και το σκoρ είναι ακριβώς ίδιοι με του τένις. Η διαφορά είναι η κίνηση του σερβίς η οποία γίνεται από κάτω. Ο σερβιρόμενος πρέπει να σκάσει την μπάλα μια φορά στο έδαφος και κατευθείαν μετά να την χτυπήσει πριν αυτή να φτάσει στο ύψος της μέσης του, χωρίς να την ξεπεράσει (photo servis). Επίσης ο τοίχος, ο οποίος είναι μέρος του παιχνιδιού σύμφωνα με τα παρακάτω:

Αν η μπάλα ακουμπήσει κατευθείαν τοίχο, θεωρείται άουτ και κερδίζει τον πόντο ο αμυνόμενος. Αν ακουμπήσει πρώτα στο έδαφος μία φορά ο αμυνόμενος έχει το δικαίωμα εάν θέλει να την αφήσει να ακουμπήσει και στον τοίχο (είτε μια φορά είτε και παραπάνω, ανάλογα με την σπόντα ειδικά στις γωνίες) και μετά να την επαναφέρει στην μεριά του αντιπάλου. Στο σερβίς εάν η μπάλα του σερβιρομένου ακουμπήσει μια φορά στο σωστό κουτί και πριν την χτυπήσει ο αντίπαλος ακουμπήσει στον πλαϊνό σιδερένιο τοίχο είναι fault, εκτός αν ακουμπήσει στον σημείο που ξεκινάει ο γυάλινος τοίχος όπου εκεί συνεχίζεται να παίζεται ο πόντος.

Κατά τα άλλα ισχύουν κανόνες σαν του τένις. Κατά την διάρκεια όμως του πόντου, εάν η μπάλα χτυπήσει στο γήπεδο του αμυνόμενου και μετά στον σιδερένιο τοίχο τότε ο πόντος συνεχίζεται κανονικά. Τέλος ο αμυνόμενος έχει το δικαίωμα αφού η μπάλα σκάσει πρώτα στο δικό του γήπεδο να την χτυπήσει στον πίσω τοίχο και αυτή με την κατάλληλη σπόντα να γυρίσει στο γήπεδο του αντιπάλου, χτύπημα «contra pared» (κόντρα στον τοίχο).

Τέλος, ο αμυνόμενος σε ακραίες περιπτώσεις, αφού η μπάλα σκάσει στο γήπεδό του και μετά βγει έξω από το γήπεδο (αυτό ως επι το πλείστων σε περίπτωση smash του αντιπάλου), μπορεί να βγει κι αυτός εκτός γηπέδου από τις πλαϊνές εξόδους και να την επαναφέρει στο γήπεδο του αντιπάλου.

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ